Minister Jan Jambon doet vreselijke ontdekking over dolle schutter in Luik

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister Jan Jambon (N-VA) heeft nog een vreselijke ontdekking gedaan over de dolle schutter Benjamin Herman in Luik. Dat maakte hij vandaag bekend.

In de nacht van maandag op dinsdag vermoordde Herman zijn ex-medegevangene Michael Wilmet. Dat nieuws maakt minister Jan Jambon vandaag bekend. Herman en zijn kompaan beroofden samen een juwelier en daarna schoot hij hem een kogel door het hoofd.

Mogelijk heeft die moord de stoppen bij Benjamin volledig doen doorslaan en besliste hij daarna om een bloedbad aan te richten in de straten van Luik. Het is een piste die nu onderzocht wordt.

“Hij had geen vooruitzichten meer in onze maatschappij, omdat hij al een moord had gepleegd. De psychologie van die man roept vele vragen op. Vooraleer conclusies te trekken, moeten we de resultaten van het onderzoek afwachten”, verklaart Jambon aan Het Laatste Nieuws.

Het onderzoek moet ook duidelijkheid brengen of Herman onder invloed was van drugs tijdens zijn dodelijke tocht van gisteren. Michaël Wilmet was bij het gerecht gekend voor inbreuken in verband met drugshandel.