“Ik ben mijn zoon voorgoed kwijt omdat onze strontjustitie besluit om zo'n klootzak vrij te laten rondlopen. Hoe kan je zoiets beslissen?”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Daniel Vangriecken is helemaal van slag. Zijn zoon Cyril is één van de slachtoffers van dolle schutter Benjamin H. Die richtte gisteren een bloedbad aan in de straten van Luik.

Cyril kwam toevallig voorbij gereden met zijn auto. De dolle schutter schoot hem genadeloos neer. “Wat heeft die jongen hem ooit misdaan”, vraagt vader Daniel zich luidop af in Het Laatste Nieuws. 

“Cyrils leven moest nog beginnen, maar we zijn hem nu voorgoed kwijt. En waarom? Omdat onze strontjustitie besluit om zo'n klootzak vrij te laten rondlopen. Hoe kan je zoiets beslissen? De rechter die daarvoor zijn goedkeuring gegeven heeft, zal nu wel bij zijn gezin thuis zijn. Maar onze Cyril zal nooit meer thuiskomen."

Daniel legt uit wat er precies gebeurde. “Terwijl ze stilstonden is de kerel op hen afgelopen. Hij schreeuwde dat ze niet mochten bewegen. Maar mijn ex-vrouw was zo angstig ... (snikt) dat ze in haar paniek toch een manoeuvre heeft gedaan. Zonder ook maar één seconde te aarzelen heeft hij op hun wagen geschoten.”

Cyriel werd meerdere keren geraakt. “Hij stierf in de armen van zijn moeder. Zij zat vlak naast hem en heeft met haar eigen ogen gezien hoe Cyril vermoord werd.”

Vader Daniel voelt zich in de steek gelaten. “Er is hier drie minuten een psycholoog geweest. Waar mijn zoon naar toe werd gebracht, mag ik zelfs niet weten.”