UPDATE SCHIETPARTIJ LUIK: Dader liep met twee pistolen al schietend door de straat en riep 'Allahu Akbar'

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
In het Wahalyceum in Luik was er dinsdagvoormiddag een schietpartij. Daarbij kwamen drie mensen en de dader zelf om het leven.

De man was sinds gisteren met pententiair verlof. Hij moest een routinecontrole ondergaan. Hij heeft toen twee agenten neergeschoten en twee anderen neergestoken. De agenten die werden neergeschoten, overleefden het niet. De neergestoken agenten raakten gewond aan hun been.

UPDATE - Er zijn intussen ook beelden opgedoken waarop de man te zien is. Hij loopt al schietend door de straat. Hij roept ook 'Allahu Akbar'. Het zou dus echt wel om een aanslag gaan.

Daarna wilde de man een carjacking plegen. Hij schoot daarbij de bestuurder van de auto dood. Vervolgens zette hij koers richting school. Daar heeft hij zich even schuilgehouden in de gang. Intussen waren ook de speciale éénheden van de politie aangekomen bij de school. Ze zijn de school binnengedrongen. Vervolgens is de man naar buitengekomen en heeft hij opnieuw de politie beschoten. Daarop heeft de politie hem dodelijk neergeschoten.

De man zou volgens getuigen ook 'Allahu Akbar' geroepen hebben, wat er op zou kunnen wijzen dat het om een aanslag gaat. Het federaal parket heeft ook een terreuronderzoek geopend.

Willy Demeyer, burgemeester van Luik, laat weten dat de situatie intussen onder controle is. De leerlingen van het atheneum werden in veiligheid gebracht naar het park van de Botanische Tuin en in lokalen van een gebouw van de provincie in de buurt.


Premier Charles Michel heeft ook al gereageerd op de schietpartij. "We volgen de situatie op de voet moet de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie en het crisiscentrum. Ik wil eerst en vooral de steun van de hele regering uitspreken voor de getroffen families van de slachtoffers."

De premier is samen met minsters Geens Jambon en koning Filip ook ter plaatse gaan kijken.