KMI is er niet gerust in: “Er zijn nu echt wel heel zware onweersbuien onderweg en dan zijn er ook nog die felle rukwinden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Het KMI blijkt er niet gerust in te zijn. Het stuurde zelfs een persbericht rond om te waarschuwen voor de hevige onweersbuien die in aantocht zijn.

Voor heel het land is code oranje van kracht. Die gaat in vanaf 16 uur. “Vanaf deze middag tot begin deze nacht verwachten we opnieuw soms hevige onweersbuien. Plaatselijk kan er veel neerslag en ook hagel vallen. Mogelijk zijn er ook felle rukwinden, meestal aan de voorzijde van de buien.”

En er is ook kans op wateroverlast. “Er is verspreid kans op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Wees dus op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het wegverkeer.”

Sinds gisteravond is ook weer het nummer 1722 geopend. Hier kan je terecht voor alle niet-levensbedreigende meldingen. In het andere geval raadpleeg je het noodnummer 112.