Wie last heeft van hooikoorts kan, met iets dat we allemaal graag doen, de klachten verminderen

bron: Gezondheidsnet.nl
door: PMN
Met dit warme weer zijn er ontzettend veel pollen in de lucht. Voor mensen die last hebben van hooikoorts zijn deze dagen ellende.

Tranende ogen, een lopende neus en dat een hele dag lang. En aangezien het nog een tijdje mooi weer blijft, blijven de klachten ook.

Een Japans onderzoek heeft echter uitgewezen dat je de klachten kan verminderen door je geliefde een tijdje te zoenen. De onderzoekers ontdekten dat bij hooikoorts-patiënten de productie van de stof histamine in het lichaam aanzienlijk afneemt na een half uurtje zoenen. Histamine veroorzaakt niezen, een loopneus en tranende ogen. Je kan het altijd eens proberen, je hebt er niets mis mee te verliezen.

Ook nog andere mogelijkheden
Maar er zijn natuurlijk ook nog andere dingen die je kan doen. Zorg dat je de juiste medicatie heb en je die ook op tijd begint te nemen. Mijd pollen zoveel mogelijk, dus blijf weg van het platteland. In een stad zou je dus minder last moeten hebben van hooikoorts. Behalve bij drukke wegen, daar zorgt het verkeer voor luchtwervelingen die pollen doen opwaaien.

Of een tijdje naar zee gaan, kan ook helpen. Aan de kust is de concentratie stuifmeel het laagst. Dat is dan ook de beste plek voor een vakantie als je veel last hebt van hooikoorts.