Vader Patrick brengt zijn zes maanden oude baby naar crèche in Aalst. Vijf uur later is de baby dood: "En waarom belde men niet sneller een dokter?"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Wat is er gebeurd met baby Daniel Mbonzi? Hij stierf in de crèche in Aalst. Het is nog steeds niet duidelijk wat de doodsoorzaak is.

Vader Patrick (38) bracht zijn zes maanden oude baby naar de crèche. "Om 8 uur heb ik mijn zoontje gezond en wel aan de verantwoordelijke van de crèche gegeven", vertelt Patrick in Het Laatste Nieuws. "Om 13.20 uur kwam vanuit de crèche een telefoontje dat Daniel 40 graden koorts had en hulp nodig had."

Geen teken van leven
"Twaalf minuten na het telefoontje stond ik aan de crèche. Daniel gaf dan al geen teken van leven meer. Zijn tong hing uit zijn mond en hij voelde ook heel koud aan, wat toch raar is wanneer hij minder dan een kwartier eerder 40 graden koorts zou hebben gehad." Enkele minuten later arriveerden ook de hulpdiensten, maar ze konden Daniël niet meer reanimeren.

Alarmbel
Al beweren de uitbaters van de crèche dat de baby eerder deze maand ook al ernstig ziek was en ze toen al aan de alarmbel trokken. Maar volgens vader Patrick was zijn zoontje weer genezen. Hij zou ook de uitbaters van de crèche vrijdag verboden hebben om de hulpdiensten te bellen toen hij hoorde dat zijn zoontje zwaar ziek was, maar dat verhaal klopt volgens de vader niet.  

Dokter
"Ik heb enkel gezegd: 'Wacht, ik kom er direct aan.' Want ik wilde zelf zo snel mogelijk mijn zoon zien en zeker zijn van zijn toestand. En die was al zo dramatisch dat men al veel sneller naar mij en een dokter had moeten bellen. Waarom is dat niet gebeurd? Waarom doen er al het hele weekend geruchten de ronde alsof wij ons doodzieke zoontje daar afgezet hebben zonder naar hem om te kijken?"

Onderzoek
Er is nu een gerechterlijk onderzoek gestart. "We willen alle vertrouwen in de politie behouden, maar het lijkt alsof zij meer bezig zijn met de crèche-uitbaters te beschermen dan met ons."