VTM

Presentator Wim Oosterlinck van Qmusic met de grond gelijk gemaakt na uitspraak over Bart De Pauw: “Walgelijk, jongen! Echt degoutant”

bron: Het Nieuwsblad/Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan/Photonews
Wim Oosterlinck, één van de presentatoren van de ochtendshow op Qmusic, heeft zich de woede van heel Vlaanderen op zich gehaald. Alles heeft te maken met een uitspraak over Bart De Pauw die hij maandagochtend deed.

Wim zei op de radio het volgende: “ Bart De Pauw is vandaag jarig. Stuur #metoo als jij ook jarig bent.” Heel veel mensen vonden dit ongepast en de presentator krijgt het dan ook zwaar te verduren op de sociale media, schrijft Het Nieuwsblad.

De beweging rond de hashtag #MeToo gaat immers over aanranding, seksuele intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Iets waarvoor ook Bart De Pauw onlangs in opspraak kwam.

“Wat Wim Oosterlinck zegt is walgelijk”, reageert er iemand. “Seksuele intimidatie kan niet en mag niet worden geminimaliseerd. Beseft u wel wat de slachtoffers van #metoo met zich meedragen?”

“Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat je nooit te maken krijgt met seksuele intimidatie, en dan vooral niet met flauwe grapjassen die denken leuk te zijn erna. Sorry, maar je uitspraak is degoutant.”