Verschrikkelijk! Vrouw van overleden trucker die in Machelen bij politie binnenreed is in shock: “Tot straks”, zei hij. “Ik durf mijn zoontje niet te vertellen dat zijn papa dood is”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Afgelopen weekend reed een trucker om nog een onbekende reden binnen in een politiekantoor in Machelen. Hij en de passagier overleefden het ongeval niet.

Véronique Timmermans is nog steeds in shock door de gebeurtenis. Morgen pas mag ze afscheid gaan nemen van haar man Mounir. "Ik moet wachten tot de wetsdokter klaar is met de autopsie", vertelt ze bij haar thuis in Schaarbeek aan Het Laatste Nieuws. "Mounir zat uren geklemd in die verhakkelde vrachtwagen. Pas zaterdagavond laat hebben de hulpdiensten zijn lichaam kunnen bevrijden. Volgens de politie moet hij op slag dood zijn geweest.”

Trucker
In hun laatste telefoontje spraken ze over koetjes en kalfjes. Mounir was geboren in Marokko en heel blij dat hij eindelijk trucker was geworden bij Aldi. “Hij deed zijn job graag, maar droomde ervan ooit trucker te worden. Drie weken geleden kon hij eindelijk aan de slag bij Aldi. Hij was zo fier als een gieter. En ik ook…”, zegt Véronique.

"Tot straks"
“Vlak voor we stopten met bellen zei Mounir 'tot straks'. Ik stuurde hem even later nog een lieve sms, maar kreeg geen antwoord. Mijn moeder had online gelezen dat er in Machelen twee doden gevallen waren bij een ongeval met een camion van Aldi. Ik heb onmiddellijk de politie van Machelen gebeld. Ze zeiden dat het inderdaad de vrachtwagen met Mounir was. Ze raadden me aan om niet thuis te zitten kniezen en bij familie te wachten op meer nieuws."

Zoontje
Een kwartier later kreeg Véronique het dramatische nieuws te horen. "Ik heb het Wassim nog altijd niet durven te vertellen dat zijn papa dood is. Mijn twee andere kinderen weten het wel. Ze zijn er helemaal kapot van. Mounir was niet alleen een heel goede echtgenoot, hij was ook een uitstekende papa. Ook de twee oudste kinderen waren gek op hem."