VTM

Niels Destadsbader en Miguel Wiels verhuizen naar de radio om zeer bijzondere reden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Niels Destadsbader en Miguel Wiels toeren momenteel door het land met hun voorstelling 'Niels & Wiels'. Maar daarnaast gaan de twee boezemvrienden nog iets doen.

Zo zullen de twee ook op Radio 2 te horen zijn. Met 'FC Niels en Wiels' krijgen ze hun eigen radioprogramma. Alles heeft te maken met de Rode Duivels die volgende maand naar het WK in Rusland trekken.

Inhoud
Het Nieuwsblad kwam al te weten wat de twee precies gaan doen. Op 18 juni om tien uur 's ochtends staat de eerste uitzending gepland van hun Radio 2-programma FC Niels en Wiels. Daarin warmt het duo op voor de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK voetbal in Rusland. België speelt die dag om vijf uur in de namiddag tegen Panama.

Hits
Niels zal het programma presteren met de assistentie van Wiels. Hij leert ons ook hoe de muziek uit het land van de tegenstanders van de Rode Duivels klinkt: voor het eerst krijgen ook Panamese en Tunesische hits hun kans op Radio 2. Miguel Wiels gaat op zoek naar het verhaal achter de volksliederen en naar bekende liedjes van gastland Rusland. Wiels nodigt ook een muzikale gast uit die het ideale feestnummer meebrengt.

Gasten
Niels en Wiels verwachten ook heel wat gasten in de studio. Stand-upcomedian Kamal Kharmach zal vragen over het WK beantwoorden. Ruben Van Gucht volgt al het nieuws over de Rode Duivels op. Op de gastenlijst staan alvast Jean-Marie Pfaff en zijn schoonzoon Sam Gooris, Herman Verbruggen en Jacques Vermeire, Gert Verhulst, Erik Van Looy, Belle Perez en Jan Balliauw, die al jaren Rusland volgt voor de openbare omroep.

Het programma duurt net zolang de Rode Duivels actief zijn op het WK.