“Buitengewoon verwerpelijk” Vriendelijke, joviale wijkagent uit Vilvoorde besteelt zijn eigen dementerende tante voor dit enorme bedrag

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De wijkagent, die al 37 jaar actief was bij de politie in Vilvoorde, genoot een heel goed reputatie. Maar die is hij nu wel definitief kwijt.

Achter dat vriendelijke masker schuilde er eigenlijk een schruk. De man maakte tussen 2011 en 2015 zijn eigen dementerende tante een pak geld afhandig. De man was aangesteld als beheerder van de gelden van de vrouw, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Toen ze plots haar facturen niet meer kon betalen, ging de bal aan het rollen. Het OCMW moest het geld bijpassen en een onderzoeksrechter boog zich over de zaak.

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) is totaal niet te spreken over de zaak. “Hij is een smet op ons korps”, zegt hij. “De man is dan ook ontslagen. Hij troggelde de vrouw geld af, liet haar aan haar lot over en liet het OCMW hiervoor opdraaien. De rechter noemde het buitengewoon verwerpelijk en het sterkt ons in de beslissing om de man te ontslaan.