“Vanaf nu moeten we Dutroux behandelen als een mens. Hij leidt een onmenselijk leven en is zeker geen monster!”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren kwam er het verrassende nieuws dat Marc Dutroux een brief gaat schrijven naar de ouders van zijn slachtoffers. Verrassend want de feiten dateren al van 23 jaar geleden.

De reacties van de families waren eerder aan de lauwe kant. “En ik kan die mensen ook begrijpen”, reageert Dutroux zijn advocaat Bruno Dayez aan Het Laatste Nieuws. 

“Die mensen zijn kwaad omdat Dutroux veel dingen ontkent en nuanceert. Marc Dutroux vindt vandaag nog altijd dat hij veroordeeld is voor sommige feiten die hij niet heeft gedaan. Maar ook sommige slachtoffers zeggen toch dat ze vandaag nog niet alles weten?"

Dayez wil ook beklemtonen dat hij geen onderzoeker is. "Ik ben de enige die uren slijt met een man die al jaren een onmenselijk leven leidt en opgesloten zit in een cel van 9 vierkante meter.” 

“Eerlijk: Dutroux is een persoon, géén monster. En het is allesbehalve ons doel om te choqueren. Het enige doel van Dutroux' brief is vergiffenis vragen. Dat wil hij al jaren. Maar omdat Dutroux door een personeelstekort in de gevangenis nooit een psycholoog kreeg, kwam dat er nooit eerder van."