Meisje van 9 jaar is tunnel aan het graven op het strand van Nieuwpoort. Op een bepaald moment raakt ze bedolven onder het zand en verliest het bewustzijn en ademt niet meer

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er was gisteren grote paniek uitgebroken op het strand van Nieuwpoort. Een Duits meisje van negen jaar was er bedolven geraakt onder het zand.

Verderop waren er enkele werkmannen aan het werk. Ze hoorden plots het luide geroep vanop het strand, staat er te lezen in Het Nieuwsblad. De vier mannen begonnen met kinderschopjes als gekken te graven. Ze  werden geholpen door omstaanders die graafden met hun handen.

Meter diep
“We zaten al een meter diep en hadden haar nog niet gevonden”, zegt Steve Pinson (36), die er met zijn mensen van de firma Klank en Licht bezig was en zelf ook vrijwillige brandweerman is. “Toen we 1m20 diep waren, zagen we plots haar t-shirt. Het signaal om verder te blijven graven. Ik denk dat we met een twaalftal mensen in totaal zo'n tien minuten gegraven hebben. Uiteraard vreesden we het ergste.”

Reanimatie
Het meisje had nog een lichte pols. Jan Calcoen (62), de veiligheidscoördinator van de werf en luitenant bij de brandweer van Koksijde, begon met de reanimatie. “Ik kreeg haar hartje weer op gang en voelde dat ze opnieuw ademde. Uiteindelijk was ze bij bewustzijn en kon ze alweer praten toen de hulpdiensten arriveerden.”

Ziekenhuis
Het meisje werd nog ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, maar stelt het ondertussen goed. Al heeft ze wel veel geluk gehad.