VTM

Daar is zatte Rita weer: Actrice Jacky Lafon heeft geweldig nieuws te horen gekregen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Er goed nieuws voor Jacky Lafon. Zatte Rita, haar personage in Familie, is weer helemaal terug van weggeweest.

Kusttheater ’t Colisée heeft speciaal een biertje laten brouwen ter ere van Jacky Lafon omdat zij al zes jaar in hun zomershows speelt en haar personage in ‘Familie’ nog steeds een icoon is, ook al komt ze er niet meer in voor.

Het Laatste Nieuws kwam ook nog te weten dat het thema van het kunsttheater dit jaar ‘op cruise’ is en zatte Rita is in Familie ook op cruise. En last but not least, de Zatte Rita wordt gebrouwd bij brouwerij… Van den Bossche. “Toch is het toeval, maar het plaatje klopt zo wel perfect”, zegt Benny Herpoel van ’t Colisée. “

"Leuk idee"
Ook actrice Jacky Lafon is zeer blij met het initiatief. “Een zeer leuk idee”, reageert Jacky zelf. “Maar ik heb wel niet direct ja gezegd, hoor. Ik wilde er eerst alles over weten, uiteraard.” 

Het bier komt er zowel blond als bruin en is van een hoge gisting. Op het flesje komt een karikatuur van Jacky Lafon te staan, getekend door karikaturist Marc De Roo. En zelfs het glas zal een speciale Jacky-toets krijgen. Twee grote leveranciers gaan het bier vanaf begin juni verdelen over Vlaanderen.