Felle onweersbuien zorgen voor heel veel ellende: Kelders onder water, straten staan blank, slaapkamers onder water : "Dit is een ramp"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Ook vandaag blijven onweersbuien voor problemen zorgen. Vandaag kreeg de regio rond Brussel de zwaarste onweersbuien te verwerken.

Voor de derde dag op rij kondigde het KMI al code oranje af, dat is op de één na hoogste code. De intense regenval zorgt in Brussel voor grote verkeersproblemen, meldt Het Laatste Nieuws.

Zo is de Romeinsesteenweg onder de brug van de A12 volledig onder water gelopen. Ook de Georges-Henritunnel stond even onder water - intussen is de weg daar weer vrij. De Woluwelaan is wegens wateroverlast in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de Hippocrateslaan. Ook op de Brusselse ring stonden sommige plekken blank.

Maar ook in Vlaams-Brabant ondervindt men hinder van het onweer. De brandweer kreeg al een zeventigtal oproepen. Die oproepen gingen onder meer over ondergelopen kelders en ook stonden slaapkamers onder water. Ook in de streek rond Tienen, Lubbeek en Tielt-Winge heeft het hevig geregend en kreeg de brandweer verschillende tientallen oproepen.

In Zaventem is de toestand ernstig. “Het is een ramp”, zegt waarnemend burgemeester Dirk Philips. “Meerdere straten zijn afgesloten vanwege te veel water. Het gaat om de Hector Henneaulaan, de Mechelsesteenweg, de Leuvensesteenweg, Zeven Tommen, Moorselsesteenweg en de Tramlaan.” Op dit ogenblik is nog niet duidelijk hoe hoog het water staat en hoeveel schade er is.

Ook in Aalter zijn er problemen. Ondergrondse gangen staan er onder water, waardoor reizigers de grootste moeite hebben om aan het station te geraken. Op andere plaatsen in Aalter staan straten gewoon blank.