VTM

Silvy De Bie werd op school erg gepest: “Zelfs fysiek geweld. Ik heb toen een drastisch besluit genomen”

bron: Radio 1/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Sylvie De Bie heeft dankzij ‘Liefde Voor Muziek’ haar carrière een nieuwe boost kunnen geven. De zangeres blikt op Radio 1 ook nog eens terug op haar periode op school.

Sylvie was het eerste kindersterretje in ons land. Ze werd bekend dankzij ‘De Kinderacademie’ op VTM. Het had een grote invloed op haar leven.

Sylvie werd serieus gepest op school. “Ik denk dat alles te maken had met jaloezie”, luidt het. “Ik was iets raars, kinderachtig in de andere meisjes hun ogen. Dat leidde tot verbaal en fysiek geweld, niet alleen bij de kinderen, maar ook bij leerkrachten.”

“Ik had eens een taak niet afgemaakt. De leerkracht nam mee op de gang en begon keihard tegen mij te roepen. ‘Wie denk je wel dat je bent?’, riep hij en ‘Het wordt tijd dat je van je troon komt’ en dat terwijl alle kinderen langsliepen in de gang.”

Sylvie veranderde van school, maar ook daar werd ze gepest. “Zelfs de directie kwam niet tussen en op de andere school was het eigenlijk hetzelfde. De pesterijen hebben er voor gezorgd dat ik mijn school niet heb afgemaakt.”