KMI is heel duidelijk: “Er kan vandaag zeer veel neerslag vallen op korte tijd”

bron: KMI
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Als je vandaag iets gepland hebt om in de openlucht te doen, kan je maar beter goed opletten. Er hang immers regen in de lucht.

Plaatselijk kan er zelfs veel regen vallen, meldt het KMI. In de loop van de voormiddag wordt droger en zonniger. Geleidelijk verschijnen er dan opnieuw meer stapelwolken en in de loop van de namiddag stijgt de kans op buien met onweer. 

Er kan lokaal veel neerslag vallen op korte tijd. De maxima liggen rond 18 graden aan zee, tussen 19 en 23 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 24 en 26 graden elders. De wind waait matig en later meestal zwak uit oostelijke richtingen. Aan zee steekt een matige zeebries op uit het noordnoordoosten. 

Dinsdag
Morgen beginnen we met lokaal nevel of mist. In de loop van dag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken. Daardoor kan er  plaatselijk ook een onweer losbarsten.

De buien bewegen zich zeer traag verder. Het resultaat is dat er veel neerslag kan vallen in korte tijd. Ook de rest van de week moeten we rekening blijven houden met hevige onweersbuien. Vanaf vrijdag verdwijnen de onweersbuien dan geleidelijk aan.