Supermarktketen Colruyt doet dringende oproep: “Niet opeten en meteen terug naar de winkel brengen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Supermarktketen Colruyt heeft een dringende oproep gedaan aan als zijn klanten. Het vraagt om een product terug naar de winkel te brengen.

Colruyt Group heeft beslist om de eclairs van het huismerk Boni Selection (2 stuks, 190 gram) uit de verkoop te nemen. Tijdens een kwaliteitscontrole werd een stukje metaal aangetroffen, weet Het Nieuwsblad.

Houdbaarheidsdatum
Het gaat om producten met het artikelnummer 45723 en houdbaarheidsdata 20 mei, 21 mei en 22 mei die aangekocht zijn vanaf 15 mei. De eclairs werden verkocht bij Colruyt, Colruyt Luxemburg, OKay, OKay Compact en Collect&Go. 

Kwaliteitscontrole
Het was één van Colruyt zijn eigen medewerkers die het stukje metaal opmerkte tijdens een kwaliteitscontrole. “Voorlopig hebben we dus maar weet van één doosje, maar uit voorzorg werden ze allemaal uit de rekken gehaald”, zegt woordvoerder Stijn De Kock. 

Geld terug
“Doosjes uit hetzelfde lot kwamen ten vroegste dinsdag in de rekken en werden donderdag alweer op kant gezet. Het was dus maximaal anderhalve dag te koop. Klanten die in die periode zo’n doosje hadden gekocht, mogen het terugbrengen naar de winkel. Daar zullen ze hun geld terugkrijgen.”

Productie
Tot men weet hoe het metaal in de eclairs is terechtgekomen ligt de productie ook stil. Voor meer informatie kunnen klanten terecht op het nummer 02-345.23.45.