Simon uit Ingelmunster vertelt aan zijn moeder dat hij homo was. De moeder is enorm geschrokken en neemt wel een heel drastisch besluit

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Het is geen makkelijke tijd voor de 19-jarige Simon uit Ingelmunster. Hij heeft zijn moeder gezegd dat hij homo is, maar die heeft daarop een drastisch besluit genomen.

Op zijn zestiende vertelde Simon dat hij een vriendje had. “Toen we terugkwamen van reis zei ik aan mijn moeder dat mijn vriend me zou ophalen van de luchthaven”, doet de jongen zijn verhaal bij VTM-Nieuws.

Moeder
“Mijn moeder zei dat als ik me beter voelde bij mijn vriend, ik ‘de deur wist zijn’. Ik had haar al eens eerder verteld dat ik op jongens viel, maar daar had ze nooit op gereageerd. Na dat moment op de luchthaven wist ik dat ze me nooit zou aanvaarden en dus ben ik meegegaan met mijn vriend.”

Uitgeraakt
Toen het uitraakte met zijn vriend wist Simon niet meer wat te doen. Het contact met zijn vader was door omstandigheden ook al niet goed. Na een tijdje heb ik mijn vader gebeld en die zei meteen dat ik bij hem en mijn stiefmama mocht intrekken. Ik heb dan de trein van Leuven terug naar Ingelmunster genomen en mijn vader stond me op te wachten aan het station.”

Vader
Gelukkig heeft Simon met zijn vader nu een goede band. Mijn vader is mijn beste vriend, de belangrijkste persoon in mijn leven, omdat hij zoveel voor mij heeft gedaan. Ik heb zelfs een tattoo laten zetten over mijn papa.”

Terug beter
En ook de band met zijn moeder is terug beter. “We hebben terug een beetje contact. Meer hoeft het voorlopig nog niet te zijn, ik wil het op mijn eigen tempo doen.”