Bij N-VA kunnen ze hun ogen niet geloven: “Wat prins Laurent nu weer gedaan heeft, kan echt niet! We willen dat dit stopt”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
N-VA heeft een verbazingwekkende ontdekking gedaan over prins Laurent. De grootste partij van het land beschuldigt de prins van fraude.

Prins Laurent heeft volgens de N-VA een vals verslag ingediend over zijn activiteiten in 2017. Hij voerde 54 activiteiten uit maar zijn bezoek aan de Chinese ambassade staat daar niet tussen, zo kwam Het Nieuwsblad te weten.

Als Laurent recht wil hebben op een dotatie van 308.000 euro per jaar moet hij wel een correct verslag indienen aan premier Charles Michel en het parlement.

“En ik zie nergens zijn bezoek staan aan de Chinese ambassade”, merkt N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge op. “We weten dat Laurent op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar hij werkelijk mee bezig is.”

Buysrogge wil een nieuw wetsvoorstel indienen. Dat moet ervoor zorgen dat valse verklaringen bestraft kunnen worden met met een inhouding van de prinselijke dotatie, gedeeltelijk of zelfs volledig.