VTM

Legendarische clown Bassie heeft erg drastisch besluit genomen over de rest van zijn leven

bron: HLN/VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tegenwoordig is het Samson en Gert naar waar de kinderen kijken, maar er was een tijd dat iedereen naar het Nederlandse duo Bassie en Adriaan keek. De acrobaat Adriaan beleefde spannende avonturen met zijn clown Bassie.

Vandaag sukkelt de 82-jarige Bas Van Toor met zijn gezondheid. Hij heeft daarom besloten om definitief te stoppen als clown Bassie. “De oude huppelende Bas word ik nooit meer”, zegt hij. 

“Mijn pruikje, mijn rode neus en mijn flapschoenen liggen voorgoed in een koffertje opgeborgen op zolder. Dag vriendjes en vriendinnetjes, de jaren die me nu nog resten wil ik genieten van mijn vrouw Coby, van mijn kinderen en onze vrienden. Bassie is niet meer, het is vanaf nu alleen nog Bas.”

Levensgevaar
Bas is door een hel gegaan. Zijn leven hing zelfs een tijdje aan een zijden draadje. “Ik ben zelfs klinisch dood geweest, doordat ik een hartstilstand kreeg en dreigde te stikken”, zegt hij.

Na maanden revalideren mocht Bas afgelopen week weer naar huis. “Heel fijn. Maandenlang heb ik hiervan gedroomd. Alleen al het feit dat ik gewoon iets tegen Coby kan zeggen, maakt me intens gelukkig.”