Gents koppel terroriseert jarenlang gepensioneerd echtpaar omdat ze naar eigen zeggen hun paard verwaarlozen: “Rot op, klootzakken"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Een Gents koppel vond het niet kunnen dat naar eigen zeggen een gepensioneerd echtpaar hun paard aan hun lot wordt overgelaten.

Twee jaar lang kreeg het echtpaar kaartjes met de ene bedreiging na de andere. “In ons dorp is geen plaats voor dierenbeulen. Rot op, klootzakken.” Een pancarte aan de poort: “Huis te koop. Opbrengst gaat naar opvang verwaarloosde paarden.”

"Verwaarloosd paard"
De brieven waren ondertekend door de dierenrechtenorganisatie Stop Animal Suffering en kwamen er op aangeven van een koppel dat in het Gentse stadscentrum woont en in een weide in Sint-Martens-Latem een “verwaarloosd paard” had zien staan. Het koppel wilde die “verwaarlozing” stoppen, schrijft Het Nieuwsblad.

"Kind dat ze nooit hebben gehad"
Het koppel stopte dagelijks bij de weide om het paard, dat Sofie heet, haver en hooi te geven. “Sofie was voor mijn cliënten het kind dat ze nooit hebben gehad”, zei hun advocaat. “Ze namen de zorg op zich, omdat de eigenaar er niet naar omkeek.”

Terreur
Toen het paard verkocht werd, en ze er niet meer voor konden zorgen, begon het koppel met de terreur. “Die mensen moeten worden gestopt”, zegt de zoon van de slachtoffers. “Hoe extreem kan dierenliefde zijn? Ze hebben jarenlang geprobeerd mijn ouders emotioneel kapot te maken, en het is hen nog bijna gelukt ook.”

"Paard was ok"
“Het paard was volledig in orde. De politie heeft dat op onze vraag zelf vastgesteld toen ze hier was omtrent de belaging. Eigenlijk zijn zij het die het paard aan het verwaarlozen waren, want de dierenarts stelde vast dat het dier aan obesitas leed door de dagelijkse extra voeding die het kreeg.”