Bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Beringen en Heusden-Zolder is nu al nachtmerrie voor de veiligheidsdiensten

bron: Het Belang van Limburg/Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de provincie Limburg. Ze zullen er Beringen en Heusden-Zolder bezoeken.

Filip en Mathilde zullen hun bezoek starten in Flander’s Bike Valley in Beringen, een open innovatiecentrum voor de wielerindustrie opgericht door 4 lokale KMO’s en Flanders’ Make. Na een bezoek aan de incubator en de windtunnel volgt een rondleiding in het bedrijf Ridley, meldt Het Belang van Limburg.

Vervolgens verplaatst het koningspaar zich per fiets naar Heusden-Zolder trekken. Hier zullen ze aankomen op de oude mijnsite. Ze bezoeken er eerst de Luchtfabriek, waar de voormalige machinezalen omgetoverd werden tot een ontdekkings- en getuigenisruimte om het mijnverleden te herbeleven. Aansluitend gaan Filip en Mathilde naar het Centrum voor Volwassen Onderwijs CVO De Verdieping, waar ze verschillende gesprekken zullen hebben. Het bezoek eindigt in het stadhuis van Heusden-Zolder.

Het hele bezoek bezorgt de veiligheidsdiensten grote kopzorgen. Als de koning en koningin zich per fiets over straat verplaatsen, verhoogt dat het risico op een aanslag enorm. Het gevaar kan dan echt van alle kanten komen.