Hoofd van Britse inlichtingendienst MI5 heeft onrustwekkende waarschuwing: “Ze gaan verwoestende aanslagen in Europa plegen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wie dacht dat we van terreurorganisatie IS verlost zijn, heeft het goed mis. IS verliest steeds meer terrein in het Midden-Oosten en wil zijn terrein nu verleggen naar Europa.

Andrew Parker, het hoofd van de Britse inlichtingendienst MI5, zegt dat na de mesaanval van afgelopen weekend in Parijs. Daarbij viel één dode en raakten acht mensen gewond.

Parker zegt dat men in Groot-Brittannië elke maand een aanslag weet te verhinderen. Hij benadrukt ook dat Europa en Groot-Brittannië goed moeten blijven samenwerken, ook na de Brexit, staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

“IS streeft er nog steeds naar om meer complexe en verwoestende aanslagen te plegen in Europa”, zegt Parker. Al heeft hij er wel vertrouwen in dat we dit gaan kunnen vermijden.

“Vertrouwen heeft in ons vermogen om deze bedreigingen aan te pakken, vanwege de veerkracht van onze democratische systemen, de veerkracht van onze samenlevingen en de waarden die de Europese partners met elkaar delen”, besluit Parker.