Voetballer Anthony Van Loo doet angstaanjagende ontdekking nadat hij afgelopen weekend een hartstilstand heeft gehad: “Dan sterf ik opnieuw”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdagavond was het schrikken in de voetbalwedstrijd KV Kortrijk en Moeskroen. Kortrijkspeler Anthony Van Loo zakte voor de bank in elkaar en kreeg er een hartstilstand.

Gelukkig had Van Loo een ingeplande defibrillator. Die heeft zijn leven gered. De defibrillator reageerde met een stroomstoot van 700 volt op Van Loos hartritmestoornis. De voetballer werd zo weer tot leven gewekt.

 "De schrik zit er meer in dan vroeger. Ik neem nu al de zwaarste medicatie die er is om de hartfrequentie te doen dalen”, reageert Van Loo in Het Laatste Nieuws. 

“Als je dan nog zo’n hoge hartslag haalt, dan moet er toch iets ernstig fout zijn. Ik moet nu samenzitten met hartspecialist Brugada om alles te bespreken en te evalueren. Ik moet dan wellicht een beslissing nemen. Het zal niet simpel zijn. Als ik niet stop met voetballen, is de kans groot dat ik een derde keer ga sterven op het veld.”