Dit is bijzonder angstaanjagend! Voetbalspeler van KV Kortrijk zakt in elkaar en krijgt hartstilstand op het veld

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het waren akelige beelden gisteren in de match van Kortrijk tegen Moeskroen. KVK-speler Anthony Van Loo zeeg na zes minuten neer.

Van Loo had nog geen zware inspanning geleverd toen hij zelf tekening gaf aan de bank dat het niet meer ging. Eens hij aan de bank kwam, zeeg hij neer.

Vermoedelijk stopte zijn hart met kloppen. Gelukkig heeft de speler een ingeplande defibrillator. Die gaf zijn hart een schok, waarop zijn lichaam weer opveerde.

Harstilstand
Van Loo kreeg in 2009 al eens een hartstilstand op het veld toen hij voor KSV Roeselare tegen Antwerp speelde. Ook toen redde de defibrillator zijn leven. De verdediger heeft het toestel al tien jaar, om zijn hartritmestoornissen onder controle te houden.

Van Loo moest niet naar het ziekenhuis, maar werd toch vervangen. Kortrijk-coach Glen De Boeck was er na de wedstrijd erg van aangegrepen. "Als je Anthony daar ziet liggen, stopt het voetbal en besef je hoe relatief alles is. Hij heeft na enkele blessures hard gewerkt om terug te komen en verdiende zijn basisplaats”, zegt hij in Het Nieuwsblad.