Slager Hans De Vrieze moet vandaag zijn eigen zoon Bjorn begraven die vermoord werd: “Ik zei dat hij voorzichtig moest zijn en tien minuten later was hij dood”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het is vandaag een erg trieste dag voor slager Hans De Vrieze (55) uit Tielt. Hij neemt vandaag definitief afscheid van zijn zoon Bjorn (28). Die werd vermoord.

"Pa, ik ga met de motor naar zee", zei Bjorn De Vrieze, toen hij op 1 mei na een drukke voormiddag in de slagerij afscheid nam van z'n ouders. "Doe maar voorzichtig", zei vader Hans nog. Nauwelijks tien minuten later was Bjorn dood.

Kruisboog
Bjorn werd om het leven gebracht door de jaloerse Jordy Vande Sompele. Zijn vrouw had al een tijdje een relatie met Bjorn. Hij schoot hem dood langs achteren met een kruisboog.

Afgevallen
Het immense verlies vreet aan vader Hans. "Ik ben al vijf kilo afgevallen", vertelt Hans in Het Laatste Nieuws. "Sinds we weten dat hij vermoord is met een kruisboog heb ik de film van zijn laatste momenten al duizenden keren afgespeeld in mijn hoofd."

Kist
Vandaag zal Hans één van de zes mensen zijn die de kist naar binnen zal dragen in de aula. “Het is één van de weinige dingen die ik nog voor hem kan betekenen. Dat, en ijveren voor gerechtigheid. Je kind verliezen is het ergste dat je kan overkomen.”