Terreurorganisatie Al-Shabaab brengt vrouw op gruwelijke wijze om het leven gebracht: Ze kreeg niet eens een eerlijk proces

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Terreurorganisatie Al-Shabaab laat zelf weten dat ze een vrouw op gruwelijke wijze om het leven hebben gebracht. Dat gebeurde in Somalië.

De vrouw wordt ervan beschuldigd met elf mannen getrouwd geweest te zijn. De 30-jarige Shukri Abdullahi Warsame deed dat telkens zonder te scheiden van haar vorige echtgenoot.

Rechter
Negen van de elf mannen getuigden voor de rechter dat Warsame hun echtgenote was, vertelde Mohamed Abu Usama, al-Shabaabs gouverneur voor de regio aan Reuters. De rechter beweert ook dat de vrouw bekentenissen heeft afgelegd. Al gaat het om een zelfverklaarde rechter en kan er van een eerlijk proces geen sprake zijn.

Polyandrie
Volgens de islamitische wet is polyandrie - waarbij een vrouw meer dan één man heeft - illegaal. Mannen mochten echter tot vier vrouwen hebben. Mannen kunnen naar believen weer de scheiding aanvragen, maar vrouwen hebben daartoe de toestemming van hun man nodig.

Gestenigd
De vrouw werd gestenigd. Op een openbaar plein werd ze ingegraven tot net aan haar nek. Gemaskerde strijders van Al-Shabaab zouden haar dan hebben gestenigd, meldt de lokale bevolking.