VTM

Helmut Lotti doet iedereen schrikken met deze straffe bekentenis

bron: Het Laatste Nieuws/Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Helmut Lotti treedt weer uit de schaduw. In het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’ toont hij wat hij in zijn mars heeft.

De intussen 48-jarige Helmut Lotti doet in Humo een zeer straffe betekenis. “Ik ben een beetje een rare jongen", zegt Lotti. Hij maakte bekend dat hij lijdt aan ASS - autismespectrumstoornis - én ADD, een aandachtsstoornis.

Helmut besefte zelf al dat er iets aan de hand was en liet zich testen. “Ik ben nogal op mezelf. ASS - weliswaar in een lichte vorm - en ADD maken het niet makkelijker om in een groep te functioneren, of zelfs om überhaupt te functioneren.” 

“Toen ik nog naar discotheken ging, stelde ik telkens weer vast dat ik, naarmate het lawaai toenam, steeds meer in een veilige bubbel kwam te zitten, iets wat me van de werkelijkheid om me heen afsloot."

Ook zijn relaties liepen niet vlot. Helmut is drie keer getrouwd en evenveel keer weer gescheiden.” Ik heb bescherming nodig en wat dat betreft heeft Jelle veel voor me gedaan - misschien te veel, maar dat kan ik haar niet kwalijk nemen.” 

“Soms neem ik rare beslissingen, omdat ik er op dat moment heilig van overtuigd ben dat die beslissingen de enige juiste zijn. Zelfs als achteraf duidelijk blijkt dat ik verkeerd zat, blijf ik overtuigd van mijn gelijk."