VTM

Je hart breekt als je de moeder van Ann Van Elsen dit hoort zeggen: “Uren en uren heb ik zitten wenen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Ingrid, de moeder van Ann, heeft het moeilijk om haar dochter los te laten. Dat valt haar nog steeds erg moeilijk.

“Dat loslaten heeft redelijk lang geduurd, want Ann zal altijd mijn kleine meisje blijven. Als ze naar buiten gaat, durf ik nog altijd te zeggen: vergeet je jas of sjaal niet aan te doen”, zegt moeder Ingrid in TV-Story.

“Je mag ook niet vergeten dat mijn ouders uit elkaar zijn gegaan toen ik negen was. Vanaf dat moment woonde ik niet meer samen met mijn mama. Dan ben je genoodzaakt om elkaar een stuk los te laten”, verduidelijkt Ann.

In de beginperiode van de scheiding heeft Ingrid veel afgezien. “Ann verbleef het grootste deel van de tijd bij haar vader, want hij woonde in een huis met een tuin en ik op een klein appartementje. Dat was de beste oplossing. Maar ze heeft nooit geweten hoeveel uren ik heb gehuild omdat ze niet bij mij was”, merkt moeder Ingrid op.

Ann zegt dat ze dit nooit gemerkt heeft. “Ik stak op mijn beurt mijn verdriet weg... Ik wilde geen extra last zijn. Ik weet ook nog goed dat ons ma vroeger altijd zei dat je in de eerste plaats jezelf graag moet zien. Bij mij als kind kwam dat over alsof ze alleen zichzelf graag zag en ons niet.”

“Ons mama heeft een tijdje met zichzelf in de knoop gelegen en dan is het moeilijk om voor iemand anders te zorgen. Het is niet makkelijk als alleenstaande ouder, en in die tijd al helemaal niet.”