De Mater Dei-school in Erps-Kwerps neemt prachtig initiatief voor 3-jarige Jade, die vorige vrijdag overleed bij ongeval in Kortenberg

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het moet niet makkelijk zijn voor leerlingen en leraars in De Mater Dei-school in Erps-Kwerps. Ook zij moeten afscheid nemen van Jade.

Jade stierf vrijdag in Kortenberg. Een truckchauffeur raakte de controle kwijt over zijn voertuig. Hij ramde tien auto’s en reed een bankkantoor binnen. Jade was het enige dodelijke slachtoffer.

In de school is een rouwhoekje ingericht. “Er staat een foto van haar naast bloemen, kaarsjes en haar favoriete slaapknuffel”, zegt directeur Joris Casteels in Het Nieuwsblad. “Leerlingen konden tekeningen maken en ook teksten schrijven die ze in het brievenbusje konden steken. Heel de dag zijn kinderen langsgekomen, sommigen meermaals. Ze hebben veel vragen.”

Jade ging nog maar sinds de krokusvakantie naar school. Ze zat in het instapklasje. “De tekeningen en teksten zullen we later allemaal aan haar geven”, besluit de directeur, die gisteren ook nog de moeder van Jade is gaan bezoeken.