Prinses Elisabeth krijgt nu al ferme waarschuwing van haar nieuwe school en dan is het nog geen september

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf september gaat prinses Elisabeth naar het United World College ­Atlantic in Wales. Op de school zitten 350 leerlingen uit 119 landen.

En binnenkort dus ook prinses Elisabeth. De United World ­College (UWC) Atlantic is gebouwd op principes als vrijheid en verantwoordelijkheid. “Duurzaamheid is een hoog goed aan ons ­college”, zegt Sarah Hamilton, hoofd van de ­studentenhuizen op de campus in Het Belang van Limburg. “De leerlingen ­lopen hier nog het liefst van al in tweedehands­kledij rond. Dat vinden ze veel cooler dan met ­designerkledij te pronken.”

Prinses Raiyah van Jordanië studeerde er twaalf jaar geleden nog af en daarvoor was het de beurt aan de Nederlandse koning ­Willem- Alexander. Zij kregen geen voorkeursbehandeling en Elisabeth ook niet. “Ze zal net als iedereen rubberen handschoenen moeten aantrekken en de afwas doen”, zegt ­Hamilton.

De prinses zal alleen tijdens de vakanties terug naar huis komen. Dus kan ze in het weekend er de buurt wat beter leren kennen. “Alcohol op de campus keuren we af, maar ze mogen vanaf hun 18de naar de pub. Als ze in de week tenminste thuis zijn om 22.15 uur. In het weekend mogen ze tot 23.15 uur wegblijven.”