Eerste schepen van Mechelen (N-VA) weigert om Moslima te trouwen om ophefmakende reden: “Zolang ik bevoegd ben, trouwt ze niet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Marc Hendrickx (N-VA), eerste schepen in Mechelen en bevoegd voor Burgerlijke Stand, heeft maandagmiddag een ophefmakende beslissing genomen. Hij weigerde een moslima te trouwen.

Hendrickx deed dat naar eigen zeggen omdat de bruid weigerde hem een hand te geven. “Ik weigerde de dame niet omdat ze islamitisch is, maar ze weigerde me de hand te schudden toen ik haar en haar man wilde begroeten. Ze verwees hiervoor naar haar godsdienst en gewoonten”, citeert Het Nieuwsblad de eerste schepen op zijn Facebookpagina.

Het stadhuis is een openbaar gebouw en daar gelden de regels niet van de vrouw haar geloof. “Ik heb haar op een vriendelijke manier duidelijk gemaakt dat zo’n begroeting een deel van onze cultuur is. Daarop heeft het paar het stadhuis verlaten en ben ik opnieuw naar mijn bureau gegaan.”

En Hendrickx is niet van plan om toe te geven. Hij zal blijven weigeren hen te trouwen. “Zolang ik bevoegd schepen ben en ik denk ook niet dat ze andere collega’s bereid zal vinden.”