Dit is zo erg! Er is meer informatie bekend over de doodsoorzaak van kleuterjuf Evy die donderdag voor school in elkaar zakte en stierf: “Ze was kansloos”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De 43-jarige juf Evy was donderdag haar kindjes aan het uitzwaaien toen ze naar huis gingen. Niet veel later zakte ze in elkaar.

Evy stierf ter plaatse. Basisschool De Krekel in Zelzate richt een herdenkingshoekje in. Haar broer Gerdy (46) heeft intussen meer informatie over de doodsoorzaak.

"Volgens de MUG-arts stierf ze ten gevolge van een longembolie", zegt de broer in Het Belang van Limburg. "Ze was kansloos. Een dokter die toevallig voorbij kwam, hielp nog bij de reanimatie, maar er kon geen hulp meer baten. Het is verschrikkelijk, zo plots. Evy stond altijd voor iedereen klaar: haar gezin, onze ouders en familie.” 

Gemis
“Toen ik door een moeilijke periode ging, stak ze een briefje met een boodschap achter de ruitenwisser van mijn auto. Dat was Evy, met weinig woorden veel teweegbrengen. Een bescheiden vrouw met een groot hart voor iedereen.”

School
En ook op school is de verslagenheid groot. "De leegte die ze achterlaat, is immens", zegt waarnemend directrice An Lecluijze. "Het is onwezenlijk dat ze niet meer terugkeert. Ze was zo fier om deel te mogen uitmaken van onze warme school. Haar klas was haar hart en ziel."