Kinderen vertrouwen hun 81-jarige opa blind. Maar dan blijkt die man een walgelijke kant te hebben wat voor zijn kleinkinderen het begin van een nachtmerrie is

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Je wil het als ouders niet meemaken. Je kinderen naar hun opa sturen en dan ontdekken dat die man helemaal niet de man is die je denkt te kennen.

De 81-jarige Emile Hendrickx uit Houthalen is zo iemand. Hij bleek de perfecte opa te zijn, maar in feite was hij een monster. Al vanaf haar achtste is hij zijn kleindochter aan het misbruiken en ook verkrachten. Daarna deed hij het ook nog eens met zijn drie andere kleindochters.

Toiletten
“Hij achtervolgde haar zelfs naar de toiletten op communiefeesten in de familie", aldus de aanklager. Ze mochten tegen niemand iets zeggen - het was hun "grootvader-kleindochter-momentje", schrijft Het Laatste Nieuws.

Cadeautjes
Hij gaf zijn kleindochters ook veel cadeautjes zoals een gsm of een fiets. Volgens de opa deed hij niets verkeerds. De meisjes hadden hem om ‘seksuele voorlichting’ gevraagd en dus toonde hij maar zijn penis.

Verkrachting
Hendrickx is een "onverbeterlijke pervert", aldus de aanklager: in 1978 werd hij al veroordeeld voor de verkrachting van zijn eigen dochter.

Celstraf
De rechtbank velde dan ook een zeer streng oordeel. De bejaarde man is s veroordeeld tot 12 jaar celstraf en 10 jaar ontzetting uit zijn burgerrechten.