VTM

Bart De Pauw krijgt steun uit onverwachte hoek “Wat de VRT met hem en zijn productiehuis gedaan heeft, kan echt niet door de beugel”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het onderzoek tegen Bart De Pauw is nog altijd lopende. De televisiemaker wordt grensoverschrijdend gedrag ten laste gelegd.

Maar De Pauw zit niet stil. Achter de schermen is hij al volop terug aan het werk. Zo werkte hij samen met Fernand Huts voor zijn Vossen-project, een cultureel spektakel rond Reynaert De Vos.

Huts werkte voor dat project samen met ‘Koeken Troef!’, het productiehuis dat door Bart De Pauw werd opgericht. "We hebben Koeken Troef! door de moeilijke periode geholpen" citeert De Morgen, Huts tijdens de persvoorstelling. 

"Het is een zwaar dobbertje dat de VRT en Bart De Pauw aan het uitvechten zijn, al weet niemand waarover het conflict precies gaat. Als ondernemer heb ik nu een ander bedrijf vooruit geholpen. We hebben het moreel kunnen opkrikken van 22 werknemers van Koeken Troef! en ook heel wat onderaannemers."

"Het is 'not done' om een heel huis te vernietigen uitsluitend omdat er een conflict is tussen de VRT-directie en Bart De Pauw. Waarom hebben ze ineens al die mensen zonder werk gezet? Stel dat er een directeur van VRT dezelfde problemen krijgt als Bart De Pauw, moet dan heel de VRT op droog zaad gezet worden? Dat zijn toestanden die in mijn ogen niet kunnen."