Zestiger hoort dat zijn twee honden stevig ruzie aan het maken zijn. Hij wil hen uit elkaar halen maar wordt dan zelf aangevallen door één van de honden met dramatische gevolgen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Jean-Pierre De Coninck (63) zag dat zijn twee honden aan het vechten waren. Hij besloot om zijn Amerikaanse Staffords uit elkaar te halen.

"Apart zijn onze Amerikaanse staffordshireterriërs brave honden. Maar we wisten dat we ze uit elkaar moesten houden." Dat zegt Katrien De Wildeman, de vrouw van Jean-Pierre De Coninck, aan Het Laatste Nieuws.

Mis
"Dat is ook nooit een probleem geweest: Bailys, een teef van 9, leeft in de living, Bentley, een gecastreerde reu van 5, in de keuken." Maar woensdag liep het gigantisch mis.

Ontsnapt
Eén van de honden was kunnen ontsnappen en ze begonnen meteen te vechten. Jean-Pierre, die op dat moment alleen thuis was, ging zijn honden uit elkaar halen. Hij werd aangevallen door Bently, de jongste hond. Jean-Pierre begon hard te schreeuwen, waarna buren de hulpdiensten alarmeerden.

Schoten
De politie kwam met een speciaal team ter plaatse. Ook na drie schoten loste de hond zijn baasje niet. Met een speciale stok met een lus kon de hond geïsoleerd worden. De dierenarts gaf de hond twee spuitjes om hem definitief te laten inslapen.

Onderarm
Jean-Pierre werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg hij te horen dat zijn onderarm niet meer te redden was en geamputeerd moest worden. Hij herstelt in het UZ Gent.

Gevaarlijk
Bailys, de andere hond, verbleef een tijdje in een asiel, maar is intussen weer thuis. "Of het niet gevaarlijk is om dit soort honden te houden? Ik vind van niet", zegt Katrien. "Dit was gewoon een spijtig ongeval."