Gevaarlijkste gevangene van het land, die ook klappen uitdeelde aan Kim De Gelder, heeft drastisch besluit genomen dat de wenkbrauwen doet fronsen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ringo De Witte (44) uit Roeselare, ook wel de gevaarlijkste gevangene van het land genoemd, heeft een beslissing genomen die bij velen de wenkbrauwen doet fronsen. De Witte staat gekend als uiterst agressief.

Hij verscheen gisteren voor de Gentse rechtbank omdat hij in februari een vrouwelijke cipier had gemolesteerd en andere cipiers had bedreigd met een zelfgemaakt wapen, schrijft Het Nieuwsblad. De Witte moest ook de hele tijd zijn handboeien aanhouden.

De man zit al sinds 2001 in de gevangenis wegens een gewapende overval, wordt vervolgd voor poging tot doodslag en riskeert opnieuw een jarenlange celstraf. Doordat hij zo agressief is, staat hij gekend als de gevaarlijkste gevangene van het land.

De Witte ging al op de vuist het met gevangenispersoneel en Kim De Gelder. En die man wil nu de gevangenis verlaten. Hij wil nu geïnterneerd worden. “Mijn cliënt weet dat hij op dit moment niets kan doen in maatschappij, maar hij heeft een gestructureerde dagindeling nodig mét begeleiding”, stelde de advocaat van De Witte. “In de gevangenis krijgt hij die begeleiding niet, en dan loopt het fout.”