VTM

Jean-Pierre Van Rossem: "Ik heb euthanasie aangevraagd, het is genoeg geweest"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Peter Boeckx bereidt een nieuwe docureeks voor. Na onder meer ‘De Bende van Haemers en ex-gangster Danny Vanhamel maakt hij nu een reeks over Jean-Pierre Van Rossem.

“Het moet zijn testament worden”, zegt hij zelf, een testament dat ten vroegste dit najaar op Vier te zien zal zijn. De doucreeks brengt het hele leven van Van Rossem in beeld. De reeks zal bestaan uit vier of vijf afleveringen, schrijft Het Nieuwsblad.

Bekend werd hij ook met ­Moneytron, een beleggings­bedrijf dat naar eigen zeggen “eindeloze monsterwinsten” kon aanbieden door het verloop van de beurs te voorspellen. Het bleek vooral een manier om goedgelovige, bemiddelde mensen op te lichten. Het leverde hem veel geld op, maar ook een celstraf van vijf jaar.

Vandaag heeft Van Rossem er genoeg van. Hij probeerde nog wel een carrière als kunstschilder, maar die kwam nooit van de grond. “Het was mooi, maar nu is het genoeg geweest”, vertelde hij begin 2017 in een interview. “Ik heb euthanasie aangevraagd. Voor het einde van het jaar zal het genoeg geweest zijn.”  Gelukkig heeft hij zich niet aan zijn woord gehouden.