Jonge man schrijft brief aan koning Filip: “Wat je daar doet, kan echt niet door de beugel”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip heeft een brief ontvangen van een jonge man. De jonge man windt er in zijn brief geen doekjes om.


Tuinconsulent Louis De Jaeger wilde koning Filip iets kwijt en schreef hem een brief. Hij wil dat meer bloemen komen in de koninklijke tuinen van Laken.

"Ik vraag maar een kleine geste. Ik denk wel dat ze het zullen doen", zegt Louis De Jaeger, de jonge tuinconsulent die een brief schreef naar koning Filip aan De Morgen. "Ik zou niet weten waarom ze het niet zouden doen."

De tuinconsulent vindt dat de koning echt fout bezig is. De gigantische grasvelden rond het kasteel van Laken zijn een doorn in het oog voor hem. Hij vindt dat er meer bloemen moeten staan om bijen te lokken.

"Er is een massale bijensterfte", legt De Jaeger uit. "Tachtig procent van alle landbouwgewassen zijn volledig afhankelijk van bijen. Als bijen de plantjes niet bevruchten zullen mensen met een stokje van plant naar plant moeten gaan om die te bevruchten."

Als er te weinig bijen gaan, dreigen sommige etenswaren zelfs te verdwijnen. "Zonder bijen zullen we geen groenten en fruit meer kunnen eten, maar ook geen koffie of chocolade. Want ook daar zijn bijen voor verantwoordelijk."

Het Paleis zelf reageerde nog niet op de brief.