KMI waarschuwt opnieuw: De komende 24 uur kan er de helft zoveel neerslag vallen als in de hele maand april en dat is nog niet alles

bron: KMI/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Na het hevig onweer van gisteren staat er ons vandaag opnieuw weersellende te wachten. Het KMI stuurt een nieuwe waarschuwing de wereld in.

Het KMI waarschuwt vandaag voor stevige rukwinden, meldt Het Nieuwsblad. Overal in het land is code geel van kracht. De rukwinden kunnen oplopen tot 85 km/u. De ergste rukwinden worden in West-Vlaanderen verwacht.

“Er wordt veel wind verwacht”, waarschuwt het KMI. “Door zulke wind en rukwinden kunnen kleinere bomen omwaaien. Woningen kunnen lichte beschadigingen oplopen door bijvoorbeeld verschoven dakpannen of beschadigde schoorstenen. Wees dus extra waakzaam.”

Voorzorgen
Er kan heel veel regen in vallen de komende 24 uur, tot 25 l/m². Dat is bijna de helft van de neerslag die er normaal valt in de maand april. Dan valt er zo’n 51,3 l/m².

In de stad Brussel heeft men alvast hun voorzorgen genomen. Om 12 uur vanmiddag werd het Ter Kamerenbos uit voorzorg gesloten.