Nederlanders maken 14-jarige Amalia, de dochter van koning Willem-Alexander, met de grond gelijk: “Meisje, wat is er toch aan de hand? Dit is echt niet gezond”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen week was het groot feest in Nederland, naar aanleiding van Koningsdag. Daarbij hoorden ook de gebruikelijke portretten van het gezin van de koning.

De Nederlanders is vooral de foto’s van Amalia opgevallen. De 14-jarige dochter van koning Willem-Alexander werd serieus aangepakt op de sociale media kwam Het Nieuwsblad te weten.

“De waarheid mag gezegd worden”, luidt het. “Amalia is te dik. Ga aub op dieet. Ze ziet er ongezond, papperig, te dik uit. Wordt dat onze nieuwe koningin? Dat is zeer afstotend.”

Gelukkig zijn er ook mensen die Amalia steunen en toch opmerken dat ze straalt. "Jullie moeten je dood schamen. Hoeveel berichten moeten er nog komen over pubers die zichzelf van het leven beroven omdat ze gepest worden op school? Hoeveel tieners leveren er een gevecht op leven en dood tegen anorexia?", reageert columniste Angela de Jong in AD onder meer.