Binnenlandse Zaken neemt drastisch besluit voor hevig onweer dat op komst is en doet ook dringende oproep

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Vanmiddag en vanavond wordt er een hevig onweer verwacht. In de meeste delen van het land is code geel van kracht, op uitzondering van de provincie Limburg en Wallonië. Daar geldt code oranje.

Het onweer komt vanuit Frankrijk onze richting uit. Voor het oosten van het land zou het zwaar te verduren krijgen, maar ook in andere delen van het land is het opletten geblazen.

Binnenlandse Zaken laat in ieder geval niets aan het toeval over. Het heeft het speciale noodnummer 1722 laten activeren. Daar kan je vanaf 12 uur terecht voor niet-dringende brandweeroproepen, meldt Het Nieuwsblad.

Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten. “We vragen aan iedereen om enkel het noodnummer 112 te bellen als er iemand potentieel in (levens)gevaar is”, klinkt het.

Meestal is het wel druk op het noodnummer. Mensen die niet meteen binnengeraken, wordt aangeraden om toch aan de lijn te blijven. Je kan ook altijd de lokale politie contacteren. Laat in ieder geval noodnummer 112 vrij voor de levensbedreigende oproepen!