Wielertoerist wordt aangereden door andere fietser en blijft voor dood liggen. Wat die andere fietser dan doet, is bijzonder laf

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Voor Filip Bohez was 7 april een dramatische dag. Hij werd toen aangereden door een andere fietser.

Bohez werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Bohez nam op 7 april deel aan ‘de rit van de gouverneur’ voor wielertoeristen. Op de terugweg naar huis werd hij tussen Zulte en Kruishoutem op het fietspad aangereden door een andere wielertoerist die uit de tegenovergestelde richting kwam. Bohez viel zwaar en verloor het bewustzijn. Hij werd wakker in een ziekenhuisbed, meldt Het Nieuwsblad.

De man die hem aangereden had, pleegde vluchtmisdrijf. Bij de val liep hij tal van zware verwondingen op zoals een barst in de nekwervel, een hersenschudding, een gebarsten neus, zijn oogkas was op drie plaatsen gebroken en is intussen geopereerd. Hij zal nog maanden moeten revalideren.

Bohez besloot dan maar om een oproep te plaatsen op Facebook. “Omdat we voor de juridische afhandeling van de zaak beter een getuige hadden, zochten we de man of vrouw via sociale media. Het bericht werd tot nu toe al meer dan 1.200 keer gedeeld. Die getuige meldde zich. Maar ook de wielertoerist met wie ik toen botste”, zegt Bohez. 

Tags