Het is bewezen! Mensen die dit doen hebben veel meer kans op overgewicht

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat de ene maaltijd de andere niet is. Sterker nog, er is één maaltijd die zeer belangrijk is.

Uit het onderzoek dat Mario Clinic voerde, is gebleken dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Mensen die het ontbijt overslaan, hebben veel meer kans op overgewicht dan mensen die wel ontbijten.

Clinic onderzocht de ontbijtgewoonten van 387 mensen tussen de 18 en 87 jaar oud. De mensen werden voortdurend opgevolgd. Ze werden regelmatig gewogen en ook hun heup - en buikomtrek werd nauwlettend in de gaten gehouden.

Wie niet regelmatig ontbeet, had op het einde van de rit een grote heup - en buikomtrek dan de anderen die wel regelmatig een ontbijt namen. 

Naveed Sattar, hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Glasgow, die niet bij het onderzoek betrokken was, relativeert het onderzoek. “Het eten van het ontbijt kan ertoe leiden dat mensen op latere delen van de dag minder eten, maar om dit te bewijzen hebben we de juiste proeven nodig om dat te testen.”

“Het kan ook zijn dat mensen die het ontbijt overslaan, mogelijk een minder georganiseerde of meer chaotische levensstijl hebben, waardoor ze ook gedurende de dag overmatig of minder gezond eten bij de andere maaltijden.”

“Dus het eten van ontbijt op zichzelf leidt misschien niet tot een lager gewicht, maar fungeert als een teken van levensstijl. Totdat we het zeker weten, moedig ik mensen aan om hun dag te beginnen met een gezond, vezelrijk ontbijt.”