Vrouw werkt in een dierenasiel waar ze op een bepaald moment de katjes wil afdrogen. Eén van hen ziet dat niet zitten en krabt de vrouw. Het begin van een gruwelijke nachtmerrie voor haar

bron: Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mail
De canadese Theresa Ferris White is van de ene moment op de andere in een gruwelijke nachtmerrie beland. De moeder van twee kinderen werkte in een dierenasiel.

Het was in het dierenasiel dat het allemaal gebeurde. De 40-jarige Theresa was met een collega katjes aan het afdrogen. “Maar toen werd één van die katten echt gek”, luidt het bij de vrouw. “Ze krabte mij ter hoogte van mijn borst.”

“De volgende dag zag ik een knobbel op de borst waar de kat mij krabte. Ik hield het in de gaten want het begon erg pijnlijk te worden.”

Uiteindelijk zou blijken dat Theresa een zeldzame aandoening had opgelopen door de krab van de kat. Ze had een dodelijke vleesetende ziekte opgelopen. Haar huid, dat op den duur rot werd, moest vervangen worden door de huid van een lijk.

Maand in het ziekenhuis
Artsen vreesden zelfs dat Theresa het niet zou halen. “Ik heb een maand in het ziekenhuis gelegen”, zegt ze. “Het probleem is dat de ziekte zo zeldzaam is, dat maar weinig artsen er iets van weten.” 

Het incident dateert al van 11 jaar geleden, maar nog steeds heeft Theresa last van pijnlijke zweren. “Mijn hoop is dat artsen snel meer te weten komen over de ziekte”, zegt ze nog.