En toen ging het helemaal mis met minister Ben Weyts (N-VA): Moeten we ons ernstige zorgen maken?

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het ging gisteren opnieuw fout voor minister Ben Weyts. Tijdens een tussenkomst in het Vlaams parlement ging het niet meer.

Weyts kreeg een vraag over transmigranten. Hij probeerde die te beantwoorden, maar het ging echt niet meer. Weyts zocht naar zijn woorden, maar klonk met de seconde onsamenhangender. Op een bepaald moment staarde hij gewoon vol onbegrip voor zich uit, schrijft Het Nieuwsblad.

Peter Persyn kwam spontaan naar voren om Weyts' polsslag te controleren. Persyn is een partijgenoot van Weyts en ook arts. Hij stelde vast dat de minister een plotse bloeddrukval had. Volgens Weyts is er niets ernstig met hem aan de hand.

Het is nochtans al de tweede waarschuwing die hij krijgt over zijn gezondheid. Vorig jaar in februari werd Weyts ook al onwel in het Vlaams parlement. Eerst was er toen sprake van oververmoeidheid, maar na een kort verblijf in het ziekenhuis kreeg hij te horen dat het om transiënte globale amnesie ging, waardoor je momenten van verwardheid en tijdelijk geheugenverlies krijgt. Ook toen was hij kort nadien alweer aan het werk.