Het gaat zeer slecht met jonge bestuurder van tractor die 11-jarig meisje doodreed: “Hij is er kapot van en heeft hulp nodig”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Maandagavond reed een bestuurder van een tractor de 11-jarige Lois dood in Mollegem. De man zit er helemaal door.

Lois Koopmans kwam ten val en belandde op de rijweg, waar Mathias Vereertbrugghen (18) haar niet kon ontwijken, hoewel hij maar 30 km per uur reed. Het parket spreekt van een tragisch ongeval waar niemand schuld aan heeft.

Toch kan Mathias Vereertbrugghen het niet meer aan. Hij kan het niet verwerken dat hij een meisje van 11 jaar heeft doodgereden. “Mathias treft geen schuld, maar hij is helemaal kapot van wat er gebeurde. Het is onwezenlijk”, luidt het bij grootvader Walter De Block (67) in Het Nieuwsblad.

“Hij vroeg slachtofferhulp aan omdat hij zelf het ongeval niet kan verwerken. Maar voor de familie van Lois is het ook zoveel erger. We leven mee met de familie. We kunnen jammer genoeg niets doen. Het brengt haar allemaal niet terug.”

Lois zou normaal zaterdag haar communie doen. In de Vrije Basisschool Ter Dreef werden haar klasgenoten gisteren opgevangen door het centrum voor leerlingenbegeleiding. Er werd een rouwhoek ingericht en er waren bezinningsmomenten.