Nog meer dramatisch nieuws over 11-jarig meisje dat onder een tractor terechtkwam en overleden is

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Gisteren kwam er het droevige nieuws dat een 11-jarig meisje is overleden nadat ze met haar fiets onder een tractor terechtkwam. Lois heeft uren gevochten voor haar leven, maar het was een strijd die ze niet kon winnen.

En nu blijkt dat het meisje zaterdag haar communie zou doen. “Lois zou zaterdag met haar zusje haar communie vieren in de parochiekerk van Merchtem. Toen ze hier vertrokken, had ik hen net drie liedjes aangeleerd”, vertelt de verantwoordelijke van de parochie in Het Nieuwsblad. 

fietspad
“Ze reden netjes achter elkaar op het fietspad”, zegt de buurjongen die hen maandagavond rond 20.30 uur toevallig passeerde, op enkele honderden meters van huis. “Ik opende de ruit van de auto en groette hen. Ze riepen terug.” Amper vijf seconden later zag hij in zijn achteruitkijkspiegel dat Lois haar evenwicht op haar fiets verloor. “Ik zag haar uitwijken naar links en op de rijbaan belanden.”

Tractor
Daarna kwam ze onder de tractor terecht. Tweelingzusje N. was helemaal in paniek en belde naar haar ouders. De buurjongen in de wagen, vrijwillig brandweerman, en diens vader, professioneel brandweerman, hielpen ter plaatse. Die laatste spreekt van intrieste taferelen. “We hebben alles gedaan om Lois te reanimeren. Toen Lois na een uur werd afgevoerd met een MUG, leek het alsof ze het zou halen. Maar ze was er erg aan toe.”

Operatie
Het meisje werd een hele nacht geopereerd. Vooral haar hoofd en mild werden ernstig geraakt. In de late namiddag stierf ze in het ziekenhuis, omringt door haar ouders.