Delphine Boël bijt van zich af en heeft geen goed nieuws voor koning Albert, die nog maar net terug is uit het ziekenhuis

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert is nog maar net terug uit het ziekenhuis, of er komt opnieuw een zorg bij. Het is opnieuw Delphine Boël die hem kopzorgen oplevert.

Koning Albert (82) moest afgelopen week enkele onderzoeken ondergaan aan zijn hart. Hij zal binnenkort opnieuw naar het ziekenhuis moeten voor een operatie.

En nu heeft Delphine Boël nog meer slecht nieuws voor hem. Zij wil absoluut bewijzen dat Albert haar vader is. Een jaar geleden kreeg Delphine Boël ongelijk van de Brusselse familierechtbank. Ze wilde erkend worden als de wettelijke dochter van koning Albert II, die van 1966 tot 1984 een relatie had met haar moeder. Puur juridisch is Jacques Boël haar vader, want die heeft haar ook opgevoed.

Je kan in ons land maar één vader hebben. Dat hoeft niet noodzakelijk je biologische vader te zijn, maar in dit geval oordeelde de rechter van wel. Delphine Boël tekende meteen beroep aan tegen dat vonnis. Morgen zal er louter een procesdatum gezocht worden.

De eigenlijke behandeling kan nog maanden of zelfs jaren duren, omdat de gerechtelijke achterstand in Brussel groot is. De advocaten van Delphine zullen wel nieuwe DNA-testen vragen van koning Albert en Jacques Boël.