Grote ongerustheid over 17-jarige Amber die al meer dan een maand vermist is: “Dit duurt veel te lang”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Child Focus
Child Focus heeft een foto van de zeventienjarige Amber Verberckt uit Merksem gepubliceerd. Het meisje is al meer dan een maand vermist.

Er was al eens een zoekactie naar Amber, maar die leverde niets op. “We hebben nu pas een opsporingsbericht verspreid omdat we daar zuinig mee willen zijn, omwille van de privacy. In deze zaak hebben we eerst op een discrete manier campagne gevoerd, via bewakingsagenten, controleurs op het openbaar vervoer of gemeenschapswachten.” 

“Onder hen hebben we affiches verspreid, niet met het doel om ze publiek te maken. Vaak levert dat al iets op maar omdat het nu te lang duurt, kwamen we overeen met de onderzoekers om een versnelling hoger de schakelen. We hopen dat iemand haar nu opmerkt”, vertelt Dirk Depover van Child Focus aan de krant Het Nieuwsblad.

Amber is 17 jaar oud, 1 meter 60 groot en stevig gebouwd, zo luidt het in het opsporingsbericht. Ze heeft donkerbruin haar en bruine ogen. Op het tijdstip van haar verdwijning had ze ook een handtas bij met bloemetjesmotief.

Weet jij waar Amber is of heb je haar gezien? Gelieve dan zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of met Child Focus op het nummer 116000